Le Marche, smaakvol verdeeld

13 juli 2015
La Casciotta di Urbino DOP

Le Marche is een gebied dat zich uitstrekt van de Apennijnen tot de Adriatische Zee. Met stranden, heuvels, kunst en 22 gemeenten op de lijst van de mooiste steden in Italië. En een keuken, rustiek en smakelijk, dat de zee en de bergen op het bord weet te combineren.

Culinaire hoogtepunten van Le Marche zijn:

  • De Saffraan velden, het rode goud dat al sinds 1400 gekweekt wordt.
  • De Casciotta kaas uit Urbino, van koe- en geitenmelk.
  • De Carpegna DOP ham, genoemd naar het nabijgelegen grondgebied en stad.
  • De wel 40 verschillende bieren, met dank aan de grote gerst productie en de uitstekende kwaliteit van het bronwater.
  • De befaamde witte wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC.
  • De Crescia, een plat brood, verschillend van regio tot regio.
  • De Ciauscolo, een bijna smeerbare salami.
  • De salami van Fabriano, met zijn donkere huid.
  • De Vincisgrassi, een pasta uit de oven op basis van ragù van vlees.
  • De Maccheroncini di Campofilone, een geweldige pasta gemaakt met ei.
  • De vino cotto, een gekookte en daarom aromatische, bijna likeur achtige wijn.

Bron: http://www.lacucinaitaliana.it/storie/luoghi/marche-buon-gusto-diffuso/