Leiden tot innovatie: Haal eruit wat erin zit.

4 oktober t/m 6 oktober 2017

We zullen het er allemaal over eens zijn dat repetitieve werkzaamheden zijn gedoemd verplaatst te worden naar lage lonen landen. Willen we daarom competitief blijven, dan zullen we onszelf steeds moeten verbeteren. De technologie van vandaag biedt uitgelezen mogelijkheden, maar met techniek alleen kom je er niet.

Wanneer we alleen inzetten op het implementeren van nieuwe systemen, vergroot langzaam de afstand tussen medewerker en het werkproces, tot het punt waarom dit leidt tot teruggang in resultaat. De sleutel tot succes is de medewerker centraal te zetten, te ontwikkelen en met die ontwikkeling de innovatie van processen en systemen te realiseren.

Maar hoe creëer je een cultuur waarin het vanzelfsprekend is om elkaar uit te dagen en het werk steeds beter en slimmer te doen? Waarin een verbazing leidt tot een verbetering, en niet tot onderlinge spanning? Waarin ambitie meer bijval vindt dan terughoudendheid? En waarin het succes van de een, de inspiratie is voor de ander?

Voor wie

Geef je (indirect) leiding aan een afdeling of programma en wil je grote stappen maken met je team? Zie je jezelf als aanwakkeraar van verandering, vernieuwing en vooruitgang? Zit innovatie in je bloed en wil je deze energie overbrengen op anderen? Ben je niet bang om zelf als eerste het juiste voorbeeld te geven? Dan is deze ontwikkelreis voor jou!

We denken functies als  directeur, manager, programmamanager, intern adviseur of HR functionaris.

Eerst zelf leren ontwikkelen

Het klinkt wellicht als een omweg in eerste instantie, maar zoals creativiteit zonder gestructureerd proces slechts leidt tot een vorm van kunst, leidt leren zonder structuur en richting niet persé tot het gewenste gedrag en resultaat.

En dat is precies wat in vele organisaties ontbreekt. De ambitie, de wil en de middelen om te ontwikkelen zijn vaak aanwezig. Echter de aanpak, het preciese proces om medewerkers te ontwikkelen, om een routine te creëren waarin mensen dagelijk met hun ontwikkeling bezig zijn ontbreekt.

Aan de hand van de Harada methode gaan we in eerste instantie aan de slag met uw eigen ontwikkeling. Wetende dat wanneer we bewust zijn welk proces we doorgaan om tot het gewenste resultaat te komen, we dan pas een effectieve coach in de ontwikkeling van anderen kunnen zijn.

Anderen leren te leren

[meer tekst volgt]

 

Bereiken van de organisatie doelen

[meer tekst volgt]

Resultaten die je mag verwachten

 • Je hebt inzicht in het proces om effectief te leren en hebt dit toegepast op je eigen ontwikkeldoelstellingen.
 • Je bent in staat om anderen te leren ontwikkelen, weet hoe ze daarbij gecoached moeten worden en welke routine ervoor nodig is.
 • Je beschikt over de instrumenten om het leerproces te faciliteren en weet deze te vertalen naar de structuur die in de organisatie nodig is om dit proces ruimte te geven en te stimuleren.
 • Je weet organisatiedoelstellingen en persoonlijke ontwikkeldoelstellingen te verenigen en daarmee een cultuur te creëren waarin met optimisme wordt gewerkt aan de gezamelijke ambities.

Het programma

Vooravond – aankomst & welkom

 • Introductie van het programma
 • Mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen

Dag 1 –

 

Trainer en coach

Bastiaan Brouwer

Bastiaan komt uit het zakenleven en heeft brede ervaring opgedaan als trainer, adviseur en interim manager in vele bedrijven. Om welk vraagstuk het ook gaat, Bastiaan zet steeds de persoon centraal.

“Ik beschouw mijn vak als het versnellen van de ontwikkeling van personen, teams en bedrijven. Ik geloof dat mensen zichzelf willen blijven ontwikkelen en een betekenisvolle bijdrage willen leveren aan zichzelf, de organisatie waarin ze werken en hun omgeving.”

Bastiaan is een bruggenbouwer, door zijn jarenlange ervaring in verschillende bedrijven, in verschillende landen en op verschillende niveaus. Het lukt het hem als geen ander om mensen te verbinden, zodat ze elkaar begrijpen. Daarnaast geeft Bastiaan veel feedback en wijst daarmee in de juiste richting, soms met veel humor en soms confronterend. Hij houdt ervan mensen te laten experimenteren, hun ideeën te laten proberen en daarvan te leren.

Bastiaan is eigenaar en oprichter van Renaissance.me en woont en werkt in Italië.


De locatie

Het Urbino Resort Santi Giacomo e Filippo dateert uit de 18e eeuw en ligt in het hart van de regio Montefeltro, op slechts 9 kilometer van de stad Urbino. Het resort is met uiterste zorg gerestaureert en ingericht door de familie Bruscoli. Naast het resort biedt de locatie ruimte aan een biologische boerderij.

Alle kamers van het Urbino Resort zijn gevestigd in voormalige boerderijen, en voorzien van terracotta vloeren en houten balken aan de plafonds. De zorg en passie voor het landschap is af te lezen in de precisie van inrichting en aankleding. Het beddengoed en de handdoeken zijn gemaakt van puur katoen en onbewerkte vlas.

Urbino Resort

Het resort beschikt naast de ruime conferentiezaal over een restaurant, buitenzwembad, Wellness SPA en manege. Het Urbino Resort is daarmee een perfecte plek voor een comfortabel verblijf midden in de natuur, cultuur en welzijn.

In 2015 heeft het Urbino Resort de Green Travel Award gewonnen vanwege hun uitmuntende duurzaam en verantwoordelijke bedrijfsvoering.

Het Urbino Resort is gelegen:
via San Giacomo in Foglia 7
Località Pantiere
61029 Urbino (PU)
Italië


Inschrijven

We zouden blij zijn u te mogen verwelkomen op deze ontwikkelingsreis. Om uw inschrijving te kunnen bevestigen hebben we de volgende informatie van u nodig.

  Gegevens deelnemer  Factuurgegevens  Informatie t.b.v. deelname  Informatie t.b.v. de reis  Overige informatie


  JaNee