Giovanna Bernardini

Giovanna Bernardini

Mijn naam is Giovanna Bernardini, ik ben geboren en getogen in de prachtige stad Urbino. Voor Renaissance.me ontwikkel en coördineer ik de programma’s op locatie.

Achtergrond en ervaring
Ik heb een klassieke scholing als achtergrond en ben afgestudeerd als Naturalista, een combinatie tussen biologie en geologie. In het verlengde van mijn afstudeerscriptie naar de verbleking van koraal, ben ik blijven werken als maritiem bioloog en duikinstructrice bij een van de meest prestigieuze hotels op de Maladieven, het Hilton op Rangali.

Daar ontdekte ik het bijzonder leuk te vinden om mensen bewust te maken van al het moois dat een bijzondere plek als de Maladieven te bieden had. Door mijn gasten een klein beetje op te leiden in de biodiversiteit van de Indische Oceaan en ze vervolgens bijna letterlijk aan de hand mee te nemen onder water ontstond er een fantastische belevingservaring.

Mijn interesse voor flora en fauna en verschillende culturen heeft me in de jaren na Rangali over de wereld doen zwerven, steeds in de rol als duikinstructrice, steeds met als doel mijn gasten te laten begrijpen wat ze te zien zouden krijgen en zo iets extra’s mee te geven.

Nu eenmaal terug in Italië kijk ik met andere ogen naar mijn geboortegrond. Wat eens klein en vanzelfsprekend voelde is nu ineens heel bijzonder en groots. De zelfde gedrevenheid om mijn gasten de best mogelijke ervaring te geven, verzorg ik nu programma’s voor Nederlanders die naar Urbino komen en Italianen opzoek naar cultuur in het verre buitenland.

Mijn Talent
Ik ben trots op mijn interpersoonlijke vaardigheden. Ik heb gewerkt met en voor de meest uiteenlopende nationaliteiten en karakters. Het valt mijn collega’s op dat ik iedereen met interesse en glimlach benader. De eigenaresse Lynn Costenaro van de duikschool Sea Saba op het eiland Saba in de Nederlandse Antillen, zei altijd: “Everybody loves Gio!” Dat vind ik een mooi compliment.