• The Art of Teaming

  10 juni 2016

  Voor vernieuwing zijn netwerken nodig In de dynamiek van deze tijd zie je een nieuwe, flexibele vorm van samenwerken ontstaan: de netwerk-organisatie. Teams van experts buigen zich over actuele uitdagingen en zij werken daarvoor in steeds wisselende samenstellingen, terwijl traditionele organisaties het antwoord niet zo snel kunnen organiseren. Daarom met stip op 1 in de … Lees verder The Art of Teaming

 • Mindfulness, de sleutel tot succes en voldoening!

  19 mei 2016

  Mindfulness, soms ook aandachttraining genoemd, traint en vormt je brein in concentratie en helpt je zo succesvoller te worden en zorgt voor meer voldoening.  Daarmee is mindfulness een belangrijk instrument voor persoonlijke ontwikkeling in een tijd vol met afleiding door spanning en een overvloed aan informatie. Herbert A. Simon beschreef reeds de relatie tussen informatie … Lees verder Mindfulness, de sleutel tot succes en voldoening!

 • Non verbale communicatie – Paarden lezen lichaamstaal

  9 mei 2016

  Begin april had ik een grote internationale groep managers die speciaal bij me kwam voor paardencoaching. Het team wilde de onderlinge samenwerking verbeteren door beter te leren communiceren, in verschillende talen. Ik had het paard als ‘coach’ ingezet om de managers hierin te begeleiden. Het paard is hoog sensitief en geeft feedback op de non … Lees verder Non verbale communicatie – Paarden lezen lichaamstaal

 • Investeren in Gezondheid, Geluk en Groei loont!

  4 april 2016

  De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging: flexibilisering, nieuwe technologieën en globalisering vragen aanpassingsvermogen van werkgevers en werknemers. Investeren in Gezondheid, Geluk en Groei van medewerkers blijkt de sleutel tot lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit en daarmee cruciaal voor de continuïteit en ontwikkeling van elke organisatie. Een fit, sterk en gemotiveerd team Steeds meer wetenschappelijk … Lees verder Investeren in Gezondheid, Geluk en Groei loont!

 • Creëer meer geluk op de werkvloer!

  22 maart 2016

  Er is een toenemende aandacht voor ‘geluk op de werkvloer’ en ‘gelukkig werken’. Onno Hamburger is oprichter van de organisatie ‘Gelukkig werken’ en auteur van het gelijknamige boek. Onno heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het implementeren van gelukkig werken in organisaties met aantoonbare resultaten als minder verzuim, meer plezier en een hogere kwaliteit van … Lees verder Creëer meer geluk op de werkvloer!