Jorien Enning

Jorien Enning

Jorien begeleidt leidinggevenden, projectmanagers en hun teams om te investeren in professionele interactie en effectief handelen. Zij wisselt trainingen en interactieve workshops af met gastdocentschappen en advies- en coachingstrajecten. Jorien heeft vanaf 1999 haar eigen bureau JECM.

Jorien studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en werkte als docent aan de RU Utrecht en op Nijenrode Universiteit voor Bedrijfskunde te Breukelen. Daarnaast was zij werkzaam als ontwikkelaar/uitvoerder van management- en communicatietrainingen voor een groot aantal bedrijven en als communicatieadviseur in een gemeente.

Centraal staat voor haar meerwaarde uit samenwerking. “In de loop der jaren raak ik steeds meer gefascineerd door de reikwijdte van de aanvullende dialoog. Samen-weten-we-meer-dan-alleen blijkt zo veel meer dan een cliché. Dat cliché kom je voorbij door de juiste vraag te stellen en door steeds nieuwsgierig te zijn naar het antwoord. Er is vaak meer overeenstemming dan aanvankelijk gedacht. Tegelijkertijd komt er ruimte vrij om verschillen te onderzoeken.”