VerLeiderschap: Als team bouwen aan wendbaarheid en impact

13 september t/m 15 september 2017

Organisaties vandaag de dag zijn constant in verandering. Nieuwe technologieën en nieuwe producten en diensten vragen een continue aanpassing van processen en organisatie. Zo snel, dat het belang van ervaring wordt ingehaald door de mate waarin je als persoon je weet aan te passen aan je nieuwe omgeving. Deze nieuwe manier van (samen) werken, vraagt ook een nieuwe manier van leiderschap: Vanuit een grote mate van zelfkennis, met passie, visie en helderheid anderen stimuleren in hun kracht te komen/blijven en klaar te zijn voor nu nog onbekende uitdagingen.

Voor wie

VerLeiderschap is bedoeld voor bestaande teams van leidinggevenden met een grote mate van eindverantwoordelijkheid en autonomie.

Afhankelijk van de organisatieomvang en -structuur kan dat een board/bestuur zijn, een directieteam, een managementteam, een projectteam of een andere vorm van (tijdelijk) leiderschap.

Leiding geven aan morgen

 • Hoe kunt u als leidinggevend team uw, passie, visie en focus overdragen?
 • Hoe benut u de aanwezige energie en innovatiekracht in uw organisatie optimaal?
 • Hoe bereid u uw teams voor op een toekomst die al begonnen is?
 • Wat kan u samen onderscheidend maken?

Authenticiteit als voorwaarde

authenticiteit

Als leidinggevend team vanuit zelfinzicht en authentiek handelen zo leiding geven aan uzelf en aan anderen, waardoor u hen faciliteert om vanuit hun eigen kracht, wendbaar te zijn en een zo groot mogelijke impact te hebben op hun (toekomstige) omgeving.

Uitingen van VerLeiderschap

 • Grote mate van zelfinzicht en reflecterend vermogen, als te beïnvloeden sleutel tot grotere persoonlijke wendbaarheid als leidinggevenden.
 • Authentiek voorbeeldgedrag/echtheid tonen, daarbij uitgaan van eigen onderscheidende kwaliteiten en drijfveren en openheid bieden over valkuilen, verwachtingen en percepties.
 • Vervolgens anderen actief ondersteunen in het vergroten van hun zelfinzicht, reflecterend vermogen, wendbaarheid, invloed en impact op anderen.
 • Waar mogelijk loslaten en ruimte bieden aan authenticiteit en autonomie van je omgeving.

Resultaten die je mag verwachten

 • Vergroot zelfinzicht en inzicht in elkaars drijfveren, natuurlijke kwaliteiten, professionele verwachtingen, potentieel stressgedrag, valkuilen, leidende overtuigingen, percepties en persoonlijke wendbaarheid.
 • Versterkt verbindend vermogen onderling. Helderheid over aanwezige kracht en verwachtingen en elkaar als leidinggevend team, gerichter kunnen ondersteunen en bruikbare feedback bieden.
 • Op maat aanvullende inzichten over relevante theoretische kaders achter VerLeiderschap; Leiderschap, Agile Learning, Veranderkunde en Impact strategieën.
 • Concrete en gedragen vertaalslag voor krachtig en wendbaar leiderschap in uw eigen organisatie.

Programma Harm Boerma

Het programma

Leiderschapsreis naar Urbino, Italie: 3 Dagen als leidinggevend team, ongestoord en in een inspirerende omgeving met de focus op vergroten van uw gezamenlijke wendbaarheid en impact en deze vertalen naar uw leidinggevende rol van morgen.

Heenreis

Voorgaande avond vliegen. 14:45 uur vertrek vanuit Amsterdam en rond 19:30 uur op het Urbino Resort; informeel kennismaken trainers tijdens diner en ‘landen’.

Dag 1 – Zelfkennis en Wendbaarheid

Verrassend starten. Uzelf en elkaar aanvullend en verdiept leren kennen, drive, natuurlijke kracht en professionele behoeften/verwachtingen scherp krijgen via de rijke en valide Birkman persoonlijkheidstest. Consequenties hiervan vertalen naar uw leidende rol als team.

Inzoomen op een steeds sneller complexer wordende wereld en wat dit betekent voor uw organisatie en uw rol. Inzicht en vergroten van uw persoonlijke wensbaarheid. Essenties van relevante kaders over leiderschap op maat ervaren

Versterken van zelflerend vermogen, verbinding en kracht van percepties in interactie onderzoeken.

Dag 2 – Impact en Teamwork

Versterken van uw faciliterende vaardigheden als leider; uw eigen impact vergroten en die van uw collega’s en teams. Anderen in hun kracht zetten en helpen met het vergroten van hun reflecterend vermogen en wendbaarheid. Via enkele beïnvloedingsopdrachten, ervaren van de Aikido-metafoor.

Leidinggeven als krachtig wendbaar team. Via een outdoor-opdracht; kano clinic, ervaren wat het betekent om, waar mogelijk, eigen controle los te laten als leidinggevende en sturing te pakken waar nodig.

Feedback op handelen, onderzoeken van overlevingskracht, valkuilen en leidende overtuigingen. Reflectie op systemische inzichten (zelf en groepsdynamisch).

Dag 3 – Integreren in uw leiderschap

Veranderkundige inzichten benutten om kracht en autonomie van anderen complementair te kunnen benutten. Kaders om de cirkel te doorbreken.

Actief als leidinggevend team een concrete vertaalslag maken richting de eigen organisatie. Verwoorden gezamenlijke ambitie voor uw VerLeiderschap en dit concretiseren in een Impact-map.

14.30 Vertrek uit Urbino voor de terugreis naar Nederland, 19:35uur  retour op Schiphol.

Focus vooraf en basis voor maatwerk

Na uw aanmelding hebben we (telefonisch)contact over uw ambities als team voor deze ontwikkeldagen, zodat we u maatwerk kunnen bieden.

Daarnaast krijgt elk teamlid individueel een link toegestuurd voor het invullen van een vragenlijst van de Birkman persoonlijkheidstest. Dit vormt een waardevrije, positieve en zeer rijke basis voor (zelf)reflectie tijdens deze training. (zie www.Birkman.nl )

Daarnaast bieden we vooraf een aantal relevante en boeiende filmfragmenten / publicaties, als een prikkelende opmaat en focus voor een bijzondere 3-daagse in-company leiderschapsreis.

Verankering via team coaching

Geïntegreerd onderdeel van het programma, maar aanvullend en op maat af te spreken: Verankeren van gezamenlijke en individuele ambities, behouden van de gezamenlijke winst, scherp houden van de lessons learned en (onderlinge) ondersteuning bij dillema’s en worstelingen met de werkelijkheid van krachtig en wendbaar leiderschap in uw organisatie.

Investering

De investering voor deze driedaagse ontwikkelingsreis bedraagd 1.895,00 Euro p.p. excl. BTW. Afhankelijk van het aantal deelnemers uit hetzelfde bedrijf, is een kortingsstaffel bespreekbaar.

Inclusief is:

 • De training
 • Eénpersoonskamer op het resort;
 • Vrij gebruik van het buitenzwembad;
 • Ontbijt, lunch en diner. Koffie, thee en water gedurende de dagen;
 • Begeleide kano-clinic in het natuurpark ‘il Furlo’;

Exclusief is:

 • Vervoer van Nederland naar de locatie in Urbino, Italië (houd rekening met een bedrag van ongeveer 300,00 Euro p.p. voor vlucht en huurauto);
 • Sappen en alcoholische dranken;
 • Eventuele maaltijden en drankjes buiten de locatie;
 • 2 Sessies team-coaching terug in Nederland.

Opties:

 • Terugkomdag in Nederland;
 • Gebruik van het Wellness Centrum met sauna, turks stoombad, verwarmd binnenzwembad, Kneipp douche en te boeken massages.

De vlucht en ander vervoer boekt u apart van de reis, daarmee kiest u zelf de luchthaven en het tijdstip van vertrek en profiteert u van vluchtaanbiedingen van uw voorkeur. Uiteraard geven we wel advies over de vluchten en ander vervoer, dat scheelt veel uitzoekwerk. Probeer als groep te reizen, zodat als u er een auto huurt de kosten daarvan gedeeld worden met elkaar. Dit is de prettigste en meest praktische manier om naar de locatie te rijden.


Trainer en coach

Harm Boerma

Harm ondersteunt ontwikkeling van teams en leiderschap.

Hij doet dit vanaf 2007 als zelfstandig procesbegeleider, trainer, (interim)adviseur en coach, via zijn bureau www.harm.nl

Harm is Pedagogisch en Opleidingskundig geschoold en heeft vele jaren leidinggegeven in verschillende organisaties, in Nederland en daarbuiten. Zowel binnen (semi)overheidsorganisaties als in profit-organisaties, met name zakelijke dienstverlening.

‘Ik geloof in de kracht van perceptie, zelfkennis en authentiek voorbeeldgedrag van leiders, in contact met anderen, met lef pakken van je eigen invloed, gefocust durven experimenteren en met plezier en passie leren en werken.’

Harm creëert in zijn interventies ontspanning en gaat uit van de aanwezige kracht, waardoor polarisatie in teams afneemt en wederzijds respect en betrokkenheid groeit. Hij weet via visualisatie en met grote afwisseling aan prikkelende opdrachten, deze lerende basis met de groep om te zetten in gerichte ontwikkeling. Expertise als procestrainer en senior Birkman consultant, benut hij momenteel in vele Personal Power en Authentiek Leiderschapstrajecten.


De locatie

Het Urbino Resort Santi Giacomo e Filippo dateert uit de 18e eeuw en ligt in het hart van de regio Montefeltro, op slechts 9 kilometer van de stad Urbino. Het resort is met uiterste zorg gerestaureert en ingericht door de familie Bruscoli. Naast het resort biedt de locatie ruimte aan een biologische boerderij.

Alle kamers van het Urbino Resort zijn gevestigd in voormalige boerderijen, en voorzien van terracotta vloeren en houten balken aan de plafonds. De zorg en passie voor het landschap is af te lezen in de precisie van inrichting en aankleding. Het beddengoed en de handdoeken zijn gemaakt van puur katoen en onbewerkte vlas.

Urbino Resort

Het resort beschikt naast de ruime conferentiezaal over een restaurant, buitenzwembad, Wellness SPA en manege. Het Urbino Resort is daarmee een perfecte plek voor een comfortabel verblijf midden in de natuur, cultuur en welzijn.

In 2015 heeft het Urbino Resort de Green Travel Award gewonnen vanwege hun uitmuntende duurzaam en verantwoordelijke bedrijfsvoering.

Het Urbino Resort is gelegen:
via San Giacomo in Foglia 7
Località Pantiere
61029 Urbino (PU)
Italië


Inschrijven

We zouden blij zijn u te mogen verwelkomen op deze ontwikkelingsreis. Om uw inschrijving te kunnen bevestigen hebben we de volgende informatie van u nodig.

  Gegevens deelnemer  Factuurgegevens  Informatie t.b.v. deelname  Informatie t.b.v. de reis  Overige informatie


  JaNee